شلکینه غذای محلی نورآباد دلفان است. شلکینه دلفانی یکی از محبوب ترین غذا های لکی و دلفانی است
شلکینه و روین به زبان لکی یعنی شلکینه و روغن حیوانی
شلکینه دلفانی چون یکی از غذا های سریع طبخ است به همین دلیل برای مهمان های سرزده که صاحب حانه وقت زیادی برای پخت غذا ندارد بهترین گزینه شلکینه است
شلکینه را به مقدار زیاد معمولاً روی وسیلهای به نام ساج درست میکنند که خیلی زیبا و نازک درست میشود. شلکینه یک غذای سنتی و دور همی در فصل بهار است. اما میتوان در فصلهای دیگر و به مقدار کم با توجه به شرایط گفته شده آن را در خانه نیز درست کرد. این غذا سرشار از خاصیت است زیرا در طبخ آن تخم مرغ و شیر و آرد وجود دارد و میتواند یک میان وعده مناسب به خصوص برای کودکان هم باشد.
دستور طبخ شلکینه دلفانی:
آرد 4 پیمانه
نمک به مقدار لازم
شیر 1 لیتر
دستور پخت شلکینه :
شیر را در کاسه ای ریخته و آنقدر آرد اضافه میکنیم تا مایه به اندازه باشد که شل باشد و سفت نشود و سپس به آن نمک اضافه می کنید . این کار را میتوان به صورت تجربی بدست آورد. حال مایع خمیر شلکینه آماده برای ریختن روی ساج و یا ماهیتابه است
طبخ شلکینه روی ساج:
سپس ساج یا ماهیتابه را داغ کرده و هر بار یک ملاقه از خمیر شلکینه حاصله را روی ساج ریخته، میبینیم که خیلی زیبا به صورت یک نان، نازک ستارهای طلایی میشود.
بعد از طلایی شدن، شلکینه را بر طبق سنت مرسوم دلفان با شیره انگور و روغن حیوانی چرب کرده و میخورند. برطبق ذائقه هنگام خوردن میتوان بجای شیره انگور شکر اضافه نمود که این امر سلیقهای است.
تمام دلفانی های عزیر به طور میانگین سالانه چند بار این غذای سنتی و مغذی را در خانه طبخ و میل می کنند
تهیه و تنظیم از داروخانه حکیم بوعلی دلفان (برادران اصغری)
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانهای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت