خانه / مطالب تازه / غذا های ناسازگار با هم در طب سنتی

غذا های ناسازگار با هم در طب سنتی

غذا های ناسازگار با هم در طب سنتی
شايان ذكر است كه از خوردن تخم‏ مرغ و ماهى در يك وعده غذايى پرهيز كنى [و از اينكه در شكم خود يك‏جا اين دو را جمع كنى بپرهيز]؛ زيرا آن‏ها وقتى در معده گرد آمدند دستگاه گوارش را خواهند آزرد و مقدمات بيمارى‏ هاى قولنج (كوليك كليوى و صفراوى)، و بواسير بادى، و درد دندان‏ها را فراهم خواهند ساخت.

بسيارى از غذاها به دليل فرمول شيميايى مواد تشكيل ‏دهنده خود، با يكديگر ناهمساز بوده و چون با هم درآميزند، گاهى اوقات خواص يكديگر را تشديد، گاهى هم خنثى و كم‏اثر مى ‏كنند. در صورت ادامه، انسان دچار كمبود املاح و ويتامين‏هاى ضرورى شده، به تدريج مستعد انواع بيمارى‏ ها و اختلالات مى‏ گردد.

تخم-مرغ-وماهی
تخم-مرغ-وماهی
همين تعارضات غذايى موجب مسموميت، اختلال گوارش و جذب، و در نتيجه، قولنج و بواسير مى‏ شود. برخى مواد به علت عدم جذب، در خون رسوب كرده، حساسيت‏هاى خونى، پوستى و انواع سوداها و اگزماهاى پوستى را به وجود مى‏ آورد

توصيه مى‏كنم شير را با” نبيذى” كه اهل نبيذ از نوشيدنش باك ندارند، يكجا ننوشند؛ زيرا هرگاه اين دو باهم جمع شوند (شير و نبيذ) بيمارى نقرس و برص به بار خواهند آورد. [نبيذ، شراب خرما(date wine) ؛ شرابى كه از شيره خرما، انگور، جو و غيره تهيه كنند

سفارش مى ‏كنم كه از ادامه و افراط در مصرف پياز خوددارى كنيد، زيرا [مصرف زياد پياز] رنگ نشاط از چهره مى‏ربايد [و حالتى حزن‏ انگيز به سيما مى‏ نشاند

ادامه و افراط در مصرف تخم‏ مرغ در چهره ايجاد كك ‏و مك مى‏ كند. و در همين نسخه، پياز را متهم به ايجاد كلف؛ كك‏ و مك، لكه صورت مى‏ نمايد

از خوردن شورى و مواد غذايى شور، گوشت‏هاى شور (قديد) و ماهى‏ هاى شور، پس از حجامت و عمل فصد خوددارى كنيد؛ زيرا بيمارى‏ هاى بهق (بهك؛ خال‏ها و نقطه‏ ها و برآمدگى‏ هاى سياه و سفيد روى بدن، لك و پيس. و سفيدك‏ هاى روى پوست و جرب (جوش‏هاى ريز همراه با خارش شديد) از عوارض اين ناپرهيزى‏ هاست.

من شما را از خوردن قلوه و تودلى ‏هاى گوسفند (سيرابى و شيردان) منع مى‏ كنم؛ زيرا اين نوع خوراك را براى مثانه انسان زيانمند مى‏ دانم و موجب سنگ مثانه مى‏ گردد.

افراط در مصرف انواع مواد غذايى، زيانبار بوده و امام عليه السّلام تداوم و افراط در خوردن تودلى‏ها را موجب تشكيل سنگ مثانه مى‏داند؛ زيرا از نظر علمى مصرف اين‏گونه مواد، به علت افزايش ويتامين‏هاى گروه‏B عامل كاهش ساير ويتامين‏ها به‏ ويژه ويتامين‏هاى‏A وD مى ‏باشند كه اين پديده قابل تأمل و بررسى است، لذا در مصرف جهازات درونى گوسفند نبايد راه اسراف و افراط پيمود. سوزش مجارى ادرار هنگام دفع بول، تسلسل و تقطير بول، ادرار زياده از حدّ معمول مى تواند از عوارض اسراف و افراط و تداوم در مصرف بى‏رويه برخى مواد غذايى باشند

. يادآور مى‏ شوم كه وقتى از غذا سير شديد و شكم انباشته از خوراك است، حمّام نگيريد؛ چون بعيد نيست به قولنج (كليت) دچار شويد. [با شكم پر به حمام‏ رفتن مغاير با اصول سلامت و بهداشت است و عوارض و عواقب سوئى در بر دارد.

تجربيات علمى به اثبات رسانده وقتى عوامل حرارتى، بدن را از بيرون گرم كند، حرارت داخلى بدن كم مى‏ شود. كاهش حرارت موجب اختلالاتى در معده و روده و فرآيند متابوليسم و هضم مى‏ گردد كه” طب اصيل ايرانى” از آن به قولنج تعبير مى ‏كند. نشانه‏ هاى ابتلا به اين بيمارى، سردى دست‏ وپا، درد شديد در داخل و خارج شكم مخصوصا قسمت بالاى آن و پريدگى رنگ و گاهى توأم با سردرد و سرگيجه و عرق زياد و بى ‏حالى است. نوشيدن شربت عسل كه قدرى گرم باشد و نيز استراحت به پشت ضرورى بوده، تأثير خوب مى ‏بخشد.

و هنگامى كه ماهى خورده‏ ايد، با آب سرد خود را نشوييد؛ زيرا اين عمل با خطر فلج همراه است‏

منبع:
على بن موسى(عليه السلام)، امام هشتم – مترجم، دريايى، محمد، نامه زرين سلامت (ترجمه الرسالة الذهبية)، 1جلد، آستان قدس رضوى، بنياد پژوهشهاى اسلامى – مشهد مقدس، چاپ: اول، 1389 ه.ش.
تهیه و تنظیم از داروخانه بوعلی دلفان (برادران اصغری) عطاری دلفان
استفاده از مطالب سایت بدون ذکر منبع طبق ماده ۱۲ قانون جرائم رایانه‌ای مورد پیگیری قرار خواهد گرفت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.